Logotype

VD för Nord Insuretech Group AB (Nord) sitt brev till aktieägarna 26 februari 2021

Icke-regulatoriskt
Sedan föregående VD-brev publicerades den 4 januari har handeln med aktien återupptagits på Nasdaq First North Growth Market. På styrelsens vägnar vill jag tacka både medarbetare och rådgivare för ett formidabelt jobb för att möjliggöra detta. Speciellt vår certified adviser Redeye har varit mycket central i detta arbete.

Vi är mycket nöjda med intressen för både vårt insuretech-koncept och aktien sedan vi noterades den 11 januari. En konkret effekt vi upplever av detta är den höga likviditeten i aktien. Nord-aktien har hatt ett stort antal transaktioner sedan börslistningen.

Operativt är det nu fokus på att lansera försäkring till våra strategiska partners, som beskriven i bolagsbeskrivningen som publicerades 8 januari. Bland annat beskrevs verksamheten för tre kunder. Detta arbete fortgår enligt plan, både teknik och det kommersiella. En annan aktivitet vi fokuserar på är att utöka produktsortimentet med nya nischprodukter som kompletterar den nuvarande produktportföljen.

Vi informerade i går om att Nord har ingått ett avtal med Nordic Benefits (www.nordicbenefits.com). Genom samarbetet med Nordic Benefits kommer Nord att stärka sitt kundvänliga koncept och distribution genom att erbjuda flera unika och specialiserade försäkringsprodukter till den nordiska marknaden - först ut är tandhälsoförsäkring.

Om du vill bättre förstå vilka tekniska lösningar vi levererar på marknaden uppmuntrar jag dig att studera vår webbplats på den norska marknaden: www.nordforsikring.no. Särskilt en titt på vår kortfilm som du hittar på denna webbplats kan vara användbar.

I det senaste VD-brevet diskuterar jag den betydande digitala omvandlingen inom försäkringsbranschen som vi är en del av. Utöver detta upplever branschen en betydande konsolidering, vilket skapar ytterligare utrymme för aktörer som Nord. Ett exempel på detta är att Tryg tillsammans med kanadiska Intact har lagt ett bindande bud på det brittiska företaget RSA (Royal Sun Alliance), som bl.a. äger Codan i Norge och Trygg Hansa i Sverige och kan genom detta bli Nordens största skadeförsäkring.

Jag tänker regelbundet dela information med marknaden i form av ett VD-brev. Framöver kommer tidpunkten för ett sådant brev att vara i slutet av varje månad, så att nästa brev kommer att publiceras i slutet av mars.

Ladda ner

Vi ber dig att samtycka till vår användning av cookies såsom beskrivs i vår Cookiepolicy .